Kinderyoga 

kinderyoga

 

Waarom Kinderyoga?

Van kinderen wordt altijd iets verwacht. Thuis, op school of de sportclub; kinderen hebben al jong een volle agenda of het gevoel dat ze vanalles 'moeten'.
Dat geeft onrust en uit zich op verschillende manieren, van heel stil en moe zijn tot juist erg druk gedrag. Yoga helpt meer rust te vinden in je lijf, je hoofd en in je dagelijks leven. Het helpt je wat lekkerder in je vel te zitten.

 

Wat doen we?

De lesstructuur is elke keer hetzelfde, maar het thema verschilt per les. Een groot deel van de les bestaat uit het doen van yogahoudingen. Dit doen we spelenderwijs, waarbij de kinderen afwisselend liggen, zitten of staan. We doen ademoefeningen, we mediteren en we doen ontspannende spelletjes en aandachtoefeningen. Aan het einde van de les beleven de kinderen een droomavontuur liggend op de mat.

De oefeningen zijn niet prestatiegericht. De lessen zijn positief en hebben verschillende doelen om het welzijn van de kinderen te vergroten, zoals: zelfvertrouwen, samenwerken, aandacht en liefde voor jezelf, lekker in je lijf voelen.
Door elementen uit de mindfulness toe te passen leren kinderen omgaan met lastige (pieker)gedachten, nare gevoelens en zich beter te concentreren.

 

Voor wie?

Yoga is er voor iedereen, of je nu lenig, druk of rustig bent.
Er is een groep voor kinderen uit de groepen 3-4-5 van de basisschool en uit de groepen 6-7-8. De bewegingen, thema's en gesprekjes worden afgestemd op de leeftijd en belevingswereld van de kinderen.
Kinderen die kampen met fysieke klachten of gedragsproblemen kunnen ook individuele yogatherapie doen. Ook geschikt voor kinderen die zich niet prettig voelen in een groepsles.  

 

Waar & wanneer?

In Kampen in een yogastudio. 
De kosten bedragen € 12,50 per les (90 min.). Aanmelden kan per les.  wobbelyoga

Op zoek naar uitdaging en balans? Doe mee met de les Wobbelyoga.                     

 

Meedoen?

Heeft je kind interesse, laat het me weten! Stuur een mailtje naar Marga de Nijs, gecertificeerd kinderyogadocent: marga@eenzeevanrust.nl