Over mij - wie is Een ZEE van RUST?

margadenijs

 

Ik ben Marga de Nijs (1972). Met mijn drie kinderen woon ik in Kampen, 
de omgeving waar ik ben opgegroeid. 
Al in mijn tienertijd besloot ik om met jongeren te gaan werken. Ik werkte bij verschillende organisaties in de jeugdzorg. In mijn huidige functie als preventiewerker jeugd in de Geestelijke Gezondheidszorg geef ik onder meer trainingen aan kinderen en jongeren zodat zij zich wat lekkerder in hun vel gaan voelen. 

Opgroeiende kinderen en jongeren fascineren mij. Er komt in die periode van je leven veel op je pad en je 'moet' zo veel keuzes maken. Dat kan best ingewikkeld, vermoeiend en ook stressvol zijn. Ook voor opvoeders!

 

Passie

Ik ben enthousiast. Als ik er ergens in geloof dan ga ik daar vol passie voor. Ik ben eigenwijs, leergierig en gevoelig. Deze eigenschappen zorgden er ook voor dat ik soms teveel van mezelf en mijn lichaam vroeg. Ik weet uit ervaring wat stress is en slecht slapen met je doet.
Mindfulness, meditatie en yoga leerden mij om beter met stress om te gaan. Hoe fijn zou het zijn geweest als ik dat veel eerder had ontdekt?

 

Omgaan met stress

Iedereen krijgt in zijn leven te maken met stress, maar hoe je er mee omgaat bepaal je zelf. Dat is best lastig, zeker voor kinderen en tieners!
In 2014 richtte ik Een ZEE van RUST op omdat ik kinderen en tieners wil leren omgaan met spanning. 
Ook ondersteun ik ouders in de opvoeding. Omdat ook opvoeden voor stress kan zorgen, vooral als er gezinsleden zijn met bijzondere omstandigheden of eigenschappen. 

 

Ontspanning

Natuurlijk beoefen ik ook verschillende vormen van yoga en heb ik mindfulness in mijn leven geïntegreerd. Om mezelf in balans te houden sta of lig ik in de zomermaanden graag op een SUP-board. Even afstand van de dagelijkse drukte en genieten van rust, water, frisse lucht. Ik geef sinds 2018 met veel plezier ook yoga aan volwassenen op een SUP-board. 

 

Kwaliteit

Met Een ZEE van RUST wil ik kwaliteit bieden en daarom volgde ik verschillende opleidingen. Inmiddels ben ik yogadocent voor baby's, kinderen, tieners en voor ouders en hun kinderen samen. Verder ben ik kindermeditatiedocent en mindfulnesstrainer voor kinderen, jongeren, ouders en Helend Kindcoach. Ik heb mij gespecialiseerd in (therapeutische) yoga en mindfulness voor kinderen met bijzonderheden als ADHD, ASS, hoogsensitiviteit en hoogbegaafdheid. Daarnaast ben ik ook SUP-instructeur en SUP Yogadocent.
Ik zal mijn leven lang blijven leren omdat ik daar heel blij van word. Mijn grootste leermeesters zijn mijn eigen kinderen en alle kinderen die ik op de yogamat of in de klas ontmoet.

Mijn missie is: ontspannen opgroeien & opvoeden. 
Wil jij ook dat je kind ontspannen opgroeit? Wil jij een ontspannen opvoeder zijn? Neem dan contact met mij op. Dan kijken we samen hoe we dat kunnen bereiken. 

 

Tot ziens! Groet, Marga