Ouder-Kind Yoga

ouderkleuteryoga

 

Een ZEE van RUST leert kinderen spelenderwijs ontspannen.
Dit kan tijdens de groepslessen, maar ook in combinatie met de ouder of verzorger.
Op deze manier beleven jullie samen een avontuur.

 

Waarom Ouder-Kind Yoga?

Door de drukte in het dagelijkse leven schieten de momenten van één-op-één aandacht met je kind er wel eens bij in. Tijdens de Ouder-Kind Yoga neem je de tijd voor elkaar, zonder afleidingen.
De les biedt kinderen de gelegenheid om te genieten en te profiteren van de positieve effecten van aanraking, beweging, yoga en ontspanning. Als ouder geniet je mee en ervaar je de voordelen van de oefeningen.
Door de oefeningen zijn jullie op elkaar aangewezen, werken jullie samen, wordt het onderlinge vertrouwen versterkt en zelfvertrouwen van het kind vergroot.

Misschien doe je tijdens de workshop ideeën op om thuis toe te passen wanneer je kind hier behoefte aan heeft. Bijvoorbeeld wanneer je kind zenuwachtig is voor een schooltoets, een sportwedstrijd of wanneer je kind moeilijk in slaap valt.

 

Wat doen we?

De Ouder-Kind Yoga is een relaxworkshop waarbij verschillende ontspanningsoefeningen en -spelletjes worden gedaan. Yoga-oefeningen worden gecombineerd met mindfulnessoefeningen zoals aandacht-, concentratie- en stiltespelletjes. Ook doen we adem- en meditatieoefeningen en zal er ruimte zijn voor onderlinge ouder- en kindmassage. We gaan zowel bewegen als heel rustig liggen en zitten.
De lessen hebben een thema dat is afgestemd op de belevingswereld van het kind. Dit kan te maken hebben met bijvoorbeeld seizoenen, dieren, liefde, zelfvertrouwen.
Kortom: allerlei ontspannende oefeningen en aandacht voor elkaar! 

 

Voor wie?

Ouder-Kind Yoga wordt ook wel Familieyoga genoemd. Een kind kan met de moeder, vader (of bonusouder) meedoen, maar ook met een oudere broer/zus of met een opa/oma.
Er is een groep voor ouders met peuters en kleuters én er is een groep voor kinderen uit de groepen 3 t/m 8 van het basisonderwijs. 

 

Waar & wanneer? 

In een yogastudio in Kampen of op locatie. De lessen duren een uur.ouderbabyyoga
Maandelijks in het weekend. Op dit moment staan er geen lessen gepland.

De kosten bedragen € 17,50 per les per koppel. Aanmelden kan per les.  

 

NIEUW! Baby-Yoga & Dreumesyoga
 

Binnenkort ook yoga voor de allerkleinsten met hun ouder: Baby Yoga (3 tot 12 maanden) en Dreumesyoga (1 jaar tot 2 1/2 jaar).
Er zijn nog geen lesdata gepland.

 

Meedoen?

Willen jullie meedoen? Laat het mij weten! Stuur een mailtje naar Marga de Nijs, gecertificeerd docent Baby- en Dreumesyoga en docent Ouder- & Kind Yoga: marga@eenzeevanrust.nl  Geef hierbij de leeftijd van je kind aan.