SUP Yoga supyoga                                

 

Een ZEE van RUST …. Dat kun je bijna letterlijk ervaren tijdens een les SUP Yoga.
Houd je van yoga, de wind in je haren, de zon op je huid en ben je niet bang voor water?
Wil je lichamelijke uitdaging én ontspanning ervaren?
Kom dan meedoen met de SUP Yoga!

 

Wat is SUP Yoga?

SUP is een afkorting van Stand Up Paddle. Op een SUP-board beweeg je je staand voort met behulp van een peddel.
Er zijn verschillende soorten en maten boards. Voor de SUP Yoga wordt gebruik gemaakt van wat bredere boards waarop verschillende yoga-houdingen worden gedaan.

 

Waarom SUP Yoga?

De ontspannende effecten van yoga (op de mat) zijn bij de meeste mensen wel bekend. Wat SUP Yoga toevoegt is de beleving van de natuur. Zodra je los komt van de wal en op het water bent, kom je vaak ook beter los van ‘je hoofd’ en de alledaagse drukte.
Hierdoor kom je nog dichter bij een gevoel van rust.
Door de weersomstandigheden is iedere les anders. Je wordt je meer bewust van de wind door je haren, de zonnestralen òf regendruppels …., de geluiden van het water, de vogels of kikkers.
Naast de ontspanning is er ook meer fysieke uitdaging. Yoga op een board is anders dan op de mat. Je voelt het kabbelende water waardoor je makkelijk uit balans raakt. Het vergt concentratie om balans te vinden. Hierdoor maak je op een andere manier gebruik van je buik-, been- en armspieren.

De SUP Yoga geeft je dus ook nog spierkracht en mentale kracht!  

 

Wat doen we?

De SUP Yoga start altijd met een instructie op de kant. Daarna gaan we het water op en peddelen we naar een geschikte plek op de recreatieplas.
Op het water starten we met een warming-up. Daarna doen we verschillende yoga-oefeningen, zowel staand, zittend als liggend.
We eindigen altijd, net als bij de yogales op de mat, in een eindontspanning. Liggend op de rug even wegdromen en luisteren naar de geluiden die de natuur ons op dat moment brengt ….

 

Voor wie?

De SUP Yoga is voor volwassenen en jongeren vanaf 14 jaar. Deze lessen zijn ook heel geschikt om samen met je tienerzoon/-dochter te doen.
Het hebben van een zwemdiploma is verplicht. Ervaring met yoga is handig, maar geen vereiste. De les wordt afgestemd op het niveau van de deelnemers, dat kunnen zowel beginners als gevorderden zijn. Yoga is niet prestatiegericht en er is variatie én uitdaging in de oefeningen.
Onder sommige fysieke of mentale omstandigheden kan SUP Yoga minder prettig zijn. Het is daarom van belang bijzonderheden te melden bij aanmelding.  

 

Waar & wanneer?

Op een recreatieplas in de wijde omgeving van Kampen. 
De locaties voor de SUP Yoga kunnen verschillen en daarmee ook de faciliteiten als omkleed- en douchegelegenheid.
Dit zal voorafgaand aan een les via de mail vermeld worden.

In de zomer 2023 worden de lessen gegeven op camping Kallumaan (Netl) voor de campinggasten!

Heb je zelf een SUP-board en wil je individueel SUP Yoga of heb je zelf een groepje die dit wil ervaren? Neem dan contact met mij op! 

 

Meedoen?

Houd je net als ik van water en yoga? Kom dan ook ervaren wat voor sensatie yoga op een SUP-board is!
Kosten zijn afhankelijk van lesduur, locatie en wel/geen huur van het board. Meld je vooraf aan per mail en vermeld je telefoonnummer.
Veiligheid vind ik heel belangrijk. Het kan daarom voorkomen dat een les verschoven wordt vanwege weersomstandigheden als te harde wind, kou of onweer.

Enthousiast of nieuwsgierig geworden? Stuur een mailtje naar Marga de Nijs, gecertificeerd SUP-instructeur en SUP-Yogadocent: marga@eenzeevanrust.nl