Tieneryoga 

tieneryoga

 

Waarom Tieneryoga?

In een tienerleven gebeurt heel veel. Druk met school (stress), vrienden, social media, sport, lichamelijk groei, ontdekken wie je bent en wat je wilt .... 
Het geeft onrust en dat kan zich op verschillende manieren uiten, van heel stil en moe zijn tot juist erg druk gedrag of lichamelijke klachten.
Yoga helpt meer rust te vinden in je lijf, je hoofd en in je dagelijks leven. Het helpt je wat lekkerder in je vel te zitten en geeft je zelfvertrouwen.

 

Wat doen we?

De structuur van de les is elke keer hetzelfde, maar het thema verschilt per les. Een groot deel van de les bestaat uit het doen van yogahoudingen. Dit doen we op verschillende manieren: zittend, liggend en staand. We doen adem-, meditatie-, aandacht- en concentratieoefeningen.
Door ook elementen uit de mindfulness toe te passen leren de tieners omgaan met lastige (pieker)gedachten, nare gevoelens en zich beter te concentreren.
De oefeningen zijn niet prestatiegericht. De lessen zijn positief en hebben verschillende doelen om het welzijn van de tieners te vergroten, zoals bijvoorbeeld: zelfvertrouwen, samenwerken, aandacht en liefde voor jezelf, lekker in je lijf voelen.

 

Voor wie?:

Yoga is er voor iedereen, of je nu lenig, druk of rustig bent.
Tieneryoga is geschikt voor tieners vanaf groep 8 tot en met de bovenbouw van het voortgezet onderwijs. De bewegingen, thema's en gesprekken worden afgestemd op de leeftijd en belevingswereld van de tieners.
Meestal is er één tienergroep, maar als er veel belangstelling of een groot leeftijdsverschil is, splitsen we de groep in onderbouw en bovenbouw VO.

 

Waar & wanneer?

In een yogastudio in Kampen. 
De kosten bedragen € 12,50 per les (90 min.). Aanmelden kan per les.

 

Meedoen?

Heeft je zoon/dochter interesse, laat het me weten! Stuur een mailtje naar Marga de Nijs, gecertificeerd tieneryogadocent: marga@eenzeevanrust.nl