Mindfulnesstraining Aandacht werkt!
in het voortgezet onderwijs

 mindfulnessvoortienersindeklas

 

 

Waarom Mindfulness voor jongeren?

Net als volwassenen hebben jongeren het vaak druk. Druk zijn is niet altijd erg, maar het kan lastig zijn als ze veel 'moeten' en daardoor belemmeringen of klachten ervaren. Soms uit zich dat in slecht slapen, piekergedachten en 'niet lekker in je vel zitten'.
Op school wordt ook veel verwacht van jongeren: concentreren, samenwerken, huiswerk, toetsen. Dit kan onzekerheid, faalangst, stress, slechte schoolresultaten, lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, hyperventilatie en vermoeidheid met zich meebrengen.  

Door jongeren in contact te brengen met mindfulness, leren ze beter observeren en zich concentreren, in contact te zijn met hun lijf en zichzelf tot rust te brengen. Dit gaan de leerlingen trainen en oefenen.

 

Mindfulnesstraining Aandacht werkt!

Tijdens de training komen thema's aan bod als: piekergedachten, stress, concentreren, contact met je lichaam, zintuigen, geduld en gevoelens. De sessies omvatten theoretische uitleg en concentratie-, ontspannings- en bewegingsoefeningen.
Thuis gaan de leerlingen ook oefenen; hiervoor krijgen zij materiaal mee.

Aandacht werkt! is ontwikkeld door Eline Snel, gecertificeerd mindfulnesstrainer en directeur/eigenaar van de internationale Academie voor Mindful Teaching. Lees hier meer over onderzoeken met betrekking tot mindfulness voor kinderen/jongeren.

 

Voor wie?

Voor jongeren vanaf 12 jaar. Zij kunnen de mindfulnesstraining 'Aandacht werkt!' klassikaal volgen, bijvoorbeeld tijdens de mentorles, maar ook in een samengestelde groep leerlingen die anders willen leren omgaan met de stress die zij ervaren.
Als de training niet klassikaal wordt gegeven, kan de groep ook gesplitst worden in een groep van 12 tot 15 jaar en een groep vanaf 15 tot en met 18 jaar. 

 

Waar & wanneer?

Op school, tijdens of na schooltijd. 
De training bestaat uit 10 wekelijkse bijeenkomsten.
Ik werk op maat: samen bespreken we wat het beste bij de zorg op school aansluit.

 

Geïnteresseerd?

Neem contact op met Marga de Nijs, gecertificeerd AMT Mindfulness Jongerentrainer 'Aandacht werkt!' - methode Eline Snel: marga@eenzeevanrust

 

  digistempelamtextramargadenijs002